Om praktikplatsen

Den här spännande rollen passar dig som är intresserad av att lära mer om lön och HR i stort. Du kommer i första hand ansvara för vår People & Culture supportfunktion som hanterar administrationen kopplad till lön samt kontinuerligt säkerställa att våra interna HR-system är 100% uppdaterade. För dig som vill ta dig ann andra utvecklingsprojekt inom HR kommer möjlighet även för detta att finnas. 
I rollen kommer du rapportera till Head of People & Culture och vara en del av vårt positiva och härliga P&C team. Du kommer även få en egen budy som stöttar och hjälper dig under resans gång. 

Exempel på arbetsuppgifter:

  • Hantera löneberedande underlag till lön
  • Ansvarig för HR master data internt, administration i interna system vid nyanställning/ändringar/avslut
  • Supportera medarbetare och ledare i vår organisation i frågor som kommer in via supportmejlen
  • Skriva anställningsavtal, anställningsändringar och bekräftelser
  • Ta fram månatliga rapporter till Finans 
  • Löpande uppdateringar i vår personalhandbok samt on- och offboarding 

Vi söker dig som är en ambitiös och serviceinriktad stjärna. Vidare är det viktigt att du har en administrativ förmåga och är noggrann, då du i rollen kommer hantera alla våra interna löner och anställningsavtal. 

Övrigt

Tillsättning praktik till våren 2023.

Plats: I dagsläget arbetar vi i hybrid, med 60 % på kontoret och 40 % hemifrån. När vi är på kontoret sitter vi centralt i fina lokaler på Adolf Fredriks Kyrkogata.

Intresserad? 

Har du frågor kring praktikplatsen är du varmt välkommen att kontakta Charlotte Drakeklint, Head of People & Culture, via 076-551 98 83.
Ansökan mejlas till charlotte.drakeklint@sergel.com snarast. 
Varmt välkommen med din ansökan!

På Sergel bryr vi oss om varandra och stärker individer genom goda insikter, omtanke och stort engagemang. Tillsammans jobbar vi med ett tydligt ägandeskap & delat ansvar gentemot våra uppdragsgivare som genererar långsiktiga & lojala affärsrelationer. Vi jobbar alltid för att hitta nya affärsmöjligheter, utmana marknaden och därmed bli än mer konkurrenskraftiga. Vi vill ständigt bibehålla en kultur där våra medarbetare kan utvecklas tillsammans med företaget och ha roligt med sina kollegor på vägen.